Kotlíkový guláš

s čili omáčkou Habanero

(príprava 120 min.)


 
Potrebujeme:
1000 g hovädzie alebo bravčové mäso, 500 g zemiaky, 2 cibule, 2 rajčiny, 100g bravčová masť alebo 100ml oleja, 2 pol.lyž. mletá červená sladká paprika, čierne korenie, soľ.

1. Na masti/oleji prudko opražíme nakrájanú cibuľu, rajčinu aj so soľou a mletou červenou paprikou. Pridáme pokrájané mäso, chvíľu opečieme a podusíme. Potom pridáme čierne korenie, a podlejeme vodou. Varíme najmenej 1,5 hodiny.
2. Keď je mäso asi z 3/4 uvarené, pridáme zemiaky a varíme ešte asi 40 minút. Pred koncom varenia podľa potreby môžeme dochutiť vegetou.
3. Podávame s chlebom. Ak sú v rodine deti alebo niekto, kto štiplavé "nemusí", guláš si s čili omáčkou dochutí každý zvlášť do taniera. Vhodné sú všetky naše omáčky, každý si vyberie tú svoju, podľa pálivosti. :)



Dobrú chuť!
https://www.facebook.com/chilislovakia/posts/1945354625516066


                                                      d356e348-02d6-4ca8-8786-9d9dde469b15jpg           e2eb0bea-61e0-4f9f-9170-4bff8f49b357_thumb_1xjpg