Šťavnatý hovädzí steak

s čili omáčkou Habanero

(príprava 30 min.)



1. Príprava marinády: 1/2 lyžičky soli, 2 štipky čierneho korenia, 1 lyžica čili omáčky, 1 lyžica olivového oleja.
2. Steaky musia byť hrubšie, umyjeme ich, osušíme a potrieme marinádou.
3. Olej v panvici musíme poriadne rozpáliť. Steaky vložíme do horúceho oleja, potom znížime teplotu na strednú hodnotu a steaky pečieme z každej strany od 3-6 minút. Alebo grilujeme na záhradnom grile. Počas grilovania potrieme marinádou 1-2 krát.
4. Opečené steaky zabalíme do alobalu a necháme ich 3 minúty odstáť. Podávame s varenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.
5. Dĺžku pečenia volíme podľa toho, či chceme mať steak krvavý - 3 minúty z každej strany, stredne prepečený (medium) - 4 minúty z každej strany, prepečený - 5-6 minút z každej strany.

Dobrú chuť!
https://www.facebook.com/chilislovakia/posts/1937082796343249